Δραστηριότητες

Βιβλίο επισκεπτών

ΕΣΠΑ ? Πράξη «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

ΕΣΠΑ ? Πράξη   «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» (ΜIS 5001941) στους Α.Π. 6, 8, 9 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014-2020»

H σημασία της αναβάθμισης της αγωγής και εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (EarlyChildhoodEducationCare/ECEC) με δίχρονη προσχολική αγωγή αποτελεί βασικό πυλώνα και βασική προτεραιότητα του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την αποδοτικότητα και την ισότητα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης (2007). Στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης γίνεται αναφορά για το βέλτιστο ξεκίνημα στη ζωή, με στόχο την προσβασιμότητα, την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του εκπαιδευτικού προσωπικού έχοντας ως βασικό επιδιωκόμενο στόχο την πρόληψη της σχολικής διαρροής και του αριθμού των ατόμων που ζουν σε ένδεια. H αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας στην εκπαίδευση για τη Προσχολική Ηλικία δύναται να υποστηρίζεται με επιτυχία στο πλαίσιο του προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης.

Η Πράξη αποσκοπεί στην υποστήριξη της λειτουργίας του θεσμού των νηπιαγωγείων με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας της εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία με δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν στο πλαίσιο της ανωτέρω Πράξης θα απασχοληθούν στα νηπιαγωγεία για τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

Η αφίσα της πράξης εδώ...